Intelligente hejs

Unihejs og Electroelsa laver markeds klogeste hejs! Siden 1982 har Electroelsa lavet styreelektronik til mange kendte hejse mærker som stadig kører i Danmark. I 1995 gik Electroelsa fra at være underleverdør til hejse fabrikant og siden da er udviklingen gået stærkt og i dag er Electroelsa hejse program et de mest innovative i branchen.

Fra traditionel elektromekaniske til PLC styring med indbygget intelligens og konstant overvågning sætter Electroelsa hejs sig i førerpositionen når det gælder driftssikkerhed og stabilitet. Folk i byggebranchen kender det alt for godt, at hejset kører ikke og så skal der ringes til montøren som kommer hvis man er heldig den samme dag. Det kommer du ikke til med vores hejs, da vi som regel allerede kender til problemet for du gør, da alle alarmer går direkte til vores overvågningscentral hvorfra vi kan fjernstyre hejset og fortage diagnosticering og fejlretning af problemet.  

Mennesket eller maskine?

Det viser desværre at i 92% af alle vores serviceopkald kan problemet henledes til menneskelig fejl eller fejlbetjening som skaber et driftstop. Derfor er det endnu vigtigere med et højteknologisk hejs hvor vi kan med lethed afhjælpe fejlen via vores telefonsupport – det giver mindre ventetid, gladere kunder og ikke mindst er det  godt for miljøet, da vi ikke skal sende servicevogne unødigt på gaden.

Jamen, i er jo en servicevirksomhed som lever af servicebesøgene?
Nej, fra dag 1 har Unihejs haft en mission om at minimere driftstop på en måde at vi ikke belaste vores vejnet, miljøet unødvendig og derfor er vores serviceindsats dimensioneret efter vores målsætning. Det er vores holdning, at vores hejs gerne skal, kører hele tiden uden uforudset servicebesøg og ekstra regninger pga. fejlbetjening.

Unihejs forsidebanner KOR

Smarte funktioner du ikke betaler ekstra for – men de andre hejsefabrikanter drømmer om!

Danmark har jo lidt med, at vejret kan skiftet hurtigt og vi kan have lokale storm som kan forårsage store skader på en byggeplads. Hvis ”glemmer” at kører hejset ned på jorden ved dårligt vejr - holder hejset selv øjne med vindstyrke og hvis middelværdien overskrides i forudindstillet periode, vil hejset automatisk iværksætte en nødprotokol og afgive en akustik alarm imens det søger ned mod jorden.

Strømmen er ikke altid 100% stabil på en byggeplads og derfor overvåges altid spændingsforsyning - som også sladder hvis der går en fase i byggetavlen. Det betyder også, at vores hejs sikker imod overspænding og frekvensudsvingene som kan skade hejs elektroniske komponenter. Nogen gang går det også lidt for stærkt når elektrikerne får byttet om på faserne og normalt vil hejset ikke kører, men vores hejs rettet automatisk fejlen således hejset kan forsætte uden driftstop.

Kunsten er, at kunne udskifte komponenterne før de fejler og derved minimere driftstop. Derfor er der tæller på alle vores sensor og sliddele således, at vi modtager informationer hvis komponentet begynder at udvise fejl eller har nået sin maksimale levetid. Så kan vi blot planlægge et servicebesøg og skifte komponent ud uden at forstyrre den daglig brug af hejset. Flyindustrien har brugt den teknologi og servicestyring det sidste 40 år og derfor ved vi, at dette er helt rigtigt vej at holde hejset er ”luften”.

Før i tiden var det en gang om måneden for personhejs og hver tredje måned for materialehejs, men efter Arbejdstilsynet nye bekendtgørelse er fabrikantanvisning der skal følges som vi vores tilfælde er 40, 125, 250 og 500 timer og det jo svært at gætte sig til hvor hejset rammer disse tal og igen kommer det intelligent hejs i spil, da vi blot modtager en information om at hejset skal efterses og det samme gør sig gældende hvis det skal efterfyldes med fedt. Slut med unødigt servicebesøg og driftstop.

I disse tider hvor strømregningen stikker lidt af kan vores kunder læne sig tilbage og fokuser på andre dele af deres byggeprojekt. Da vores hejs er de meste besparende på markedet og benyttes sig af akkumulator teknologi således at hejset stort ikke bruger strøm når det kører ned. Vores on-board computer beregner automatisk vægten ombord og tager stilling om der skal bruges en eller to motor når køres op. Vi kan også indstille hejset til at gå i dvale uden for byggepladsen normale åbningstider så hejset ikke bare står og bruger strøm hele natten eller weekenden. Vidste du at vores betjeningspaneler på etagerne er trådløse og bruger ikke strøm. Smart ikk!
Husk, at alle vores hejs er 100% CO2 neutrale og det kan du læse mere om her.

9601+

Kg/co2 absorberes pr. år

288900+

Kg/co2 absorberet i 2050

66262+

Kwh co2 neutral strøm pr. år