UniHejs gør byggebranchen grønnere

I marts 2021 blev det vedtaget af et flertal i Folketinget, at store byggerier fra 2023 og alt nybyggeri fra 2025 skal overholde lovkrav om begrænsning af CO2-udledning.

Dette betyder, at byggebranchen skal spille en afgørende rolle i den grønne omstilling. Hos UniHejs støtter vi op om Danmarks klimamål og er stolte af at være førende inden for vores branche med vores unikke og klimavenlige hejseløsninger.

Vi er de første herhjemme til at udleje klimavenlige person- og materialehejs, hvor CO2-regnskabet går i nul. Selvom vores bæredygtige løsninger kan være mere omkostningstunge for os, har vi formået at tilbyde konkurrencedygtige priser. Dette skyldes, at vi fra begyndelsen har integreret den grønne omstilling i hele vores forretningsmodel. Vi er dedikerede til at bidrage til den grønne omstilling i byggebranchen og tilbyde vores kunder klimavenlige alternativer uden at gå på kompromis med kvalitet eller pris.

Co2-neutralt hejs – fra producent til din byggeplads

I tæt samarbejde med vores hejs-producent, Electroelsa, gennemgår vi løbende alle led i vores forsyningskæde for at opnå en nøjagtig CO2-regnskab for alle vores hejsmodeller. Dette inkluderer alt fra kontakter, kabler, metaller, maling og smøremidler til produktionen i Italien, transporten til Danmark og serviceringen af hejsene på byggepladser i Danmark. Vi opdaterer regnskabet løbende i takt med, at nye og mere klimavenlige teknologier bliver tilgængelige.

Når hejsene er færdigproducerede og klar til levering i Danmark, har vi sammen med vores speditør fundet en klimavenlig transportløsning. Hejsene transporteres 62 km med lastbil i Italien, hvorefter hele traileren læsses på et elektrisk tog, der kører gennem Europa på grøn strøm. De sidste 17 km fra togterminalen i Danmark til UniHejs og videre til din byggeplads sker med lastbil. På denne måde kan vi minimere CO2-udledningen og notere en beskeden mængde på 82 kg CO2 i vores samlede regnskab for produktion og levering af et hejs fra Italien til din byggeplads.

Desværre er der for øjeblikket ingen teknologiske løsninger til at reducere CO2-udledningen ved stålproduktion og den efterfølgende galvanisering. Derfor har vi været nødt til at tænke innovativt for at udligne CO2-regnskabet. Vi har valgt at kompensere for vores CO2-udledning ved at plante træer i Europa. Derfor har vi indledt et samarbejde med den franske virksomhed EcoTree, som er certificeret af Bureau Veritas. EcoTree planter træer i hele Europa og arbejder på at etablere skove i Danmark. Vi er stolte over at bidrage til genplantning og bevarelse af vores naturlige miljø gennem dette samarbejde.

Vores hejs er også CO2-neutrale i brug på din byggeplads

Vores løsning bidrager faktisk til at reducere CO2-udledningen. For hvert hejs, vi køber til vores udlejningsforretning, sørger vi for, at EcoTree planter træer, der kompenserer for hejsets CO2-aftryk. Dette betyder, at produktionen og transporten af hejset bliver neutraliseret allerede det første år. Vores hejs har typisk en levetid på 15 år, men træerne, der plantes af EcoTree, har en gennemsnitlig levetid på over 30 år! Det betyder, at UniHejs’ løsning fjerner CO2 i op til 30 år efter hejsets produktion.

Dette har en betydelig effekt på CO2-regnskabet, da hvert eneste hejs faktisk neutraliserer 54,4 tons CO2 gennem træernes levetid. Når du vælger UniHejs, er du derfor ikke bare en del af problemet, men en del af løsningen på vores klimaudfordringer. Ved at benytte vores CO2-neutrale hejs på din byggeplads er du aktivt med til at reducere CO2-udledningen og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

15573+

Kg/co2 absorberes pr. år

468711+

Kg/co2 absorberet i 2050

107501+

Kwh co2 neutral strøm pr. år